Julehilsen

Submitted by
Antonie Cappelen
Publisert
22. desember 2021

Kjære alle NTN medlemmer

Vi nærmer oss slutten på nok et år som har vært sterkt preget av Coronapandemien.

Året startet som vi avsluttet det forrige, med restriksjoner både i forhold til klubbtreningene og mange avlyste regionale og nasjonale aktiviteter. Til tross for dette klarte vi å gjennomføre graderingene i de fleste klubbene, noe som var svært viktig for å opprettholde motivasjonen spesielt for barn og ungdom.  Alle sommerleirene for barn og ungdom måtte avlyses. Vi klarte heldigvis å gjennomføre voksenleiren i Surnadal, men med et begrenset antall deltagere. Bilder fra leiren, tatt av Jostein Værnes, finner du her

alle på leir 2021

 

Høstsemesteret har imidlertid vært tilnærmet normalt, med stort sett vanlig aktivitet i klubbene og en mengde kurs, mesterskap og treningssamlinger. På kurssiden hadde vi et stort etterslep, men ved hjelp av dyktige kursholdere klarte vi å gjennomføre hele kursstigen fra instruktørkurs 1 til og med det nye instruktørkurs 7. Vi gjennomførte 27 kurs med til sammen 799 deltagere. Wow!!!

Vi i NTN gratulerer Master Kent-Tore Skagen med 7. Dan. Regionslederen i Finnmark gikk opp til gradering på IIC i Polen i september 2021.

Master Skagen

Regionale mesterskap ble gjennomført i de fleste regioner, med stor deltagelse og entusiasme. NM ble utvilsomt årets høydepunkt med hele 467 deltagere fra 59 klubber. Arrangøren, Trondheim Taekwon-Do klubb, leverte et flott NM i Trondheim Spektrum, til tross for stor usikkerhet og mange utfordringer pga. Coronasituasjonen.

Bilder fra NM/LM, tatt av Jostein Værnes, finner du her

NM 2021

 

Torfinn

Et av høydepunktene under årets NM var utvilsomt Torfinn Katla Opedals oppvisning. Torfinn, som er blind og sitter i rullestol, har i løpet av 2021 tilpasset de første 15 mønstrene til rullestol. Han imponerte alle da han utførte Choong-Jang tul, et mønster som har 52 bevegelser.

PCG

Under NM-banketten, med 700 deltagere, fikk Grand Master Garnæs overlevert sitt 9. Dan ITF-sertifikat. Etter nesten 50 år i Taekwon-Do kunne vi gratulere ham med en velfortjent utnevnelse.  

Line Gulbrandsen ble utnevnt til æresmedlem i NTN.

Line

"Line har i over 35 år vært en pioner for kvinner i Taekwon-Do i Norge både som utøver, instruktør, dommer og tillitsvalgt. Hennes seriøsitet og skikkelighet er noe alle i NTN verdsetter stort.

Line har i en årrekke gjort et viktig arbeid for å få ITF Taekwon-Do anerkjent innenfor norsk idrett gjennom sitt engasjement med flere ledende verv i Norges Kampsport Forbund.

Hennes innsats for fellesskapet har vært enorm og hun har utført sine oppgaver på en uselvisk og ydmyk måte."

Landslaget EM 2021

Det var også svært gledelig at landslagsaktiviteten kunne gjenopptas etter sommeren.

VM skulle opprinnelig gått av stabelen i Finland på høsten, men ble naturlig nok avlyst pga. pandemien. ITF arrangerte isteden det første digitale VM som gikk av stabelen 4. – 19. september. Det ble konkurrert i individuelt mønster, lagmønster og tradisjonell sparring.

Våre utøvere gjorde en fantastisk innsats og vi ble nest beste nasjon med hele 4 gull, 7 sølv, 1 bronse.

EM i Spania 2021

Landslagets store mål var imidlertid EM i Spania i slutten av november. Dette var det første EM siden 2019 og det var knyttet stor spenning til mesterskapet både i forhold til prestasjoner, men selvfølgelig også situasjonen med Covid-19. EM ble en stor suksess for landslaget med høyt nivå og fantastiske prestasjoner. Vi ble 3. beste nasjon med 7 gull, 8 sølv og 9 bronse. Gratulerer til både utøvere og trenere. Neste års viktige mål for landslaget er EM i Kroatia i april 2022.

Medlemstallet i NTN har heldigvis holdt seg stabilt dette året med totalt 10948 medlemmer i 2021. 

Årets store prosjekt for NTN har vært nye hjemmesider og nytt medlemssystem. På rekordtid har vi fått utviklet et veldig godt og skreddersydd medlemssystem som vil være til stor hjelp for å drifte klubbene administrativt i årene som kommer. Det har kommet mange ønsker om flere funksjoner i systemet fra våre medlemsklubber, dette vil følges opp fortløpende. Vi retter en stor takk til Thomas Kulvik og Gunnar Rugsveen for en fantastisk innsats med å utvikle og implementere systemet.

NTN har en klar og tydelig organisasjonskultur som vektlegger et godt samhold og en sterk fellesskapsfølelse basert på gode verdier. Våre grunnprinsipper; høflighet, ærlighet, iherdighet, selvkontroll og ukuelig ånd, er fem strategier som skal hjelpe oss til å utvikle oss selv som mennesker og hvordan vi skal forholde oss til andre på en god måte.

Det å bry seg om andre, være vennlig og inkluderende er en viktig for oss som trener Taekwon-Do. Vi er alle avhengig av hverandre.

Jeg vil takke alle våre medlemmer for å ha støttet opp om klubbene og NTN gjennom nok et år preget av pandemien. Heldigvis fikk vi et snev av «normalitet» i løpet av høsten, med svært høy aktivitet, og dette var viktig for å holde motivasjonen oppe. Jeg må også takke alle ledere og instruktører som har gjort en uvurderlig innsats og opprettholdt driften i alle våre klubber til fellesskapets beste. Til slutt vil jeg takke alle i NTN-administrasjonen for en super jobb også i 2021. Det at vi i NTN har en profesjonell stab som koordinerer all aktivitet og utvikler NTN videre, er helt avgjørende for vår suksess.  

Da håper og tror vi at 2022 blir et godt år, slik at vi igjen kan trene Taekwon-do uten begrensninger, og at vi kan komme i gang med etterlengtede sommerleire og at all annen aktivitet også vil gå som "normalt".

Jeg ønsker alle en fredelig jul og et fremgangsrikt nytt år!

Grand Master Per Andresen
Leder NTN